Diskusprolaps

ondt i Ryggen?

Book et møde med en af vores fysioterapeuter. 

Det er vigtig at du er opmærksom på om du kan holde på, og komme af med vand og afføring som du plejer, og at du reagerer hvis du får svært ved at gå, eller hvis du oplever betydelig nedsat kraft. 

Oplever du ovenstående, skal du kontakte en læge med det samme.

Hvad er en diskusprolaps? 

I rygsøjlen sidder ryghvirvlerne som er knogler, mellem hver af dem sidder der en diskus, dette er bruskskive som er fyldt af en geleagtig væske, som fungerer som støddæmper. Når man får en diskusprolaps, er det bruskvævet der er gået i stykker, den gelagtige væske kan søge ud og presse på de nerver der ligger i rygsøjlen. 

En diskusprolaps kan være meget invaliderende, og gøre rigtig ondt. Men studier viser at der også er rigtig mange der ikke mærker at de har/får en diskusprolaps.

Symptomer på diskusprolaps 

Symptomer på en diskusprolaps er smerter og stivhed i området omkring prolapsen. Hvis der er nervetryk kan man have føleforstyrrelser og smerter strålende ud fra prolapsen. Det vil sige at hvis prolapsen sidder i lænden, kan det stråle ud i lår, underben og fod. Sidder den i nakken kan det stråle ud i arme og fingre. 

Udsigterne efter en diskusprolaps

Prognosen er oftest god hvis du får den rigtige vejledning, genoptræning og behandling – og vi har haft flere i forløb hernede, der har opnået gode resultater.

Selve diskusprolapsen heler af sig selv, men det er vigtigt at få området trænet op og mobiliseret, så det ikke bliver stift og man undgår varige gener.

Bliv smertefri!

Lad os hjælpe dig med dine smerter. Book en tid hos en af vores fysioterapeuter.