Diskusprotrusion

Har du rygsmerter?

Lad os hjælpe dig af med dine smerter - book et møde her! 

Symptomer på diskusprotrusion: 

Symptomer på en diskusprotrusion kan variere rigtig meget. Nogle mærker ikke til det, og andre har store gener af det. det afhænger af hvor den sidder. Men det kan være smerter og stivhed i området omkring protrusionen. Hvis der er nervetryk og protrusionen sidder i nakken, kan den ståle ned i arme og fingre, som smerter, føleforstyrrelser eller en sovende fornemmelse. Hvis protrusionen sider i lænden, kan man have føleforstyrrelser, sovende fornemmelser og smerter strålende ned i lår, underben og fod.

Hvad er en diskusprotrusion?  

I rygsøjlen sidder ryghvirvlerne som er knogler, mellem hver af dem sidder der en diskus, dette er bruskskive som er fyldt af en geleagtig væske, som fungerer som støddæmper. Når man får en diskusprotrusion, er det fordi brusken har fået et svagt punkt, og danner en udposning. Det er ikke det samme som en diskusprolaps, hvor brusken er gået helt i stykker.  Men udposningen kan stadig presse på de nerver der ligger i rygsøjlen. En diskusprotrusion kan gøre rigtig ondt, men der er også mange der ikke bemærker dem. Det afhænger af hvor udposningen ligger, og om den trykker på noget. 

Prognosen efter en diskusprotrusion

Selve diskusprolapsen heler af sig selv, men det er vigtigt at få området trænet op og mobiliseret, så det ikke bliver stift og man undgår varige gener.


Prognosen er oftest god hvis du får den rigtige vejledning, genoptræning og behandling – og vi har haft flere i forløb hernede, der har opnået gode resultater. 


Bliv smertefri!

Lad os hjælpe dig med dine smerter. Book en tid hos en af vores fysioterapeuter.