Fysiurgisk massage 

Træt af spændinger og muskelsmerter?

Døjer du med muskelsmerter og spændinger? 

Hvad er fysiurgisk massage?

Fysiurgisk massage er en korrekt lægefaglig måde at massere på. Det er en massageform, hvor massøren arbejder med udgangspunkt i kroppens anatomiske opbygning, hvilket vil sige knogler, muskler, sener og led.

En fysiurgisk massage er en anerkendt behandlingsform til både muskulære lidelser samt indenfor smerte- og skadedækning.

Hvad er fysiurgisk massage  godt for?

En fysiurgisk massage henvender sig i princippet til alle. Dog er fysiurgisk massage oftest brugt til behandling af folk, som har problemer eller lidelser i bevægelsesapparatet. 

Det kan være spændinger, muskelsmerter eller overbelastningsskader, som er et resultat af traumer, sportsskader, forkerte løft eller bevægelser eller grundet statisk og ensformigt arbejde.

En fysiurgisk massage er især god mod:

- Nakkesmerter

- Skuldersmerter

- Rygsmerter

- Muskeludløste hovedpiner (spændingshovedpine)

- Sportsskader

- Ømme og spændte muskler

- Tennis- og golfalbue

- Musearm

- Overbelastningsskader

- StressHvordan foregår en fysiurgisk massage?

En fysiurgisk massage er en dyb massage, som arbejder dybt i både væv og muskulatur. Denne massageform påvirker kroppen på flere måder. F.eks.:  

- Løsner op i musklerne og fjerner spændinger, myoser og infiltrationer

- Øger blodcirkulationen og stimulerer kroppens kredsløb

- Frigør og nedbryder affaldsstoffer (mælkesyreophobninger)

- Fremmer bevægeligheden i muskler og væv

- Fjerner væskeansamlinger

Hvor tit bør man få fysiurgisk massage?

Fysiurgisk massage anvendes typisk som led i en behandling. 

Hvor ofte du har brug for en fysiurgisk massage er derfor afhængende af dine problematikker samt hvorledes din krop responderer på massagen. 

Omfanget og hyppigheden af dine behandlinger bør derfor aftales og evalueres løbende i samarbejde med din behandler.  

Se vores priser her.

Slip af med muskelsmerter i dag! 

Slip af med spændinger og muskelsmerter. Book en fysiurgisk massage i dag.

HVAD BØR MAN VÆRE OPMÆRKSOM PÅ EFTER fysiurgisk massage?

Eftersom en fysiurgisk massage arbejder i dybden på både muskler og væv, kan der forekomme lettere rødme og ømhed i de behandlede områder. 

Da fysiurgisk massage løsner og frigør affaldsstoffer, vil man i nogle tilfælde kunne opleve hovedpine i timerne efter en behandling. Dette er ganske ufarligt og fortager sig igen. 

Det anbefales dog at drikke rigeligt med vand efter en behandling, således affaldsstofferne, som frigives under massagen, kan blive skyllet ud.

Hvad adskiller fysiurgisk massage fra almindelig massage?

Da en fysiurgisk massage tager udgangspunkt i kroppens anatomiske opbygning, kræver det, at behandleren har massiv viden herom.

En fysiurgiske massage udføres derfor som udgangspunkt af fysioterapeuter eller af lægeeksaminerede massører, som har viden omkring kroppens anatomi og fysiologi – knogler, muskler, sener, led og bindevæv. Du kan læse mere om vores fysioterapeuter her.

Fysiurgisk massage anvendes desuden ofte som led i behandling og smertelindring, mens almindelig massage - eller wellnessmassage primært arbejder på at fremme velvære og afslapning.