Sportsmassage 

Træt af spændte og ømme muskler?

Døjer du med spændte og ømme muskler? Lad os hjælpe dig!

Hvad er sportsmassage?

Sportsmassage er en dybdegående massage, som er målrettet spændte og ømme muskler.

Ved sportsmassage tages der ved og det kan mærkes. Spændte og ømme muskler bliver udtrukket, mens inaktive muskler stimuleres – det er med andre ord ikke en afslappende massage

Sportsmassage sætter gang i blodcirkulationen og aktiverer lymfesystemet, således affaldsstoffer (mælkesyreophobninger) kan blive udskilt og kroppen derved får mulighed for at restituere hurtigere.

Hvad er sportsmassage godt for?

Sportsmassage kan både bruges forebyggende og som behandling. Sportsmassage frigør affaldsstoffer (mælkesyreophobninger), hvorved musklens helingsperiode mindskes og restitutionen øges – således undgår man ømme muskler og mindsker smerter i forbindelse med aktivitet.

Sportsmassage benyttes typisk af sportsudøvere, men kan med fordel benyttes af folk, som ikke dyrker sport.

Sportsmassage har blandt andet vist sig at have god effekt på spændingshovedpine.

Hvornår bør man få sportsmassage?

Hvornår og hvor ofte du bør få en sportsmassage, afhænger af dine individuelle ønsker og behov. Det bør derfor aftales nærmere med din behandler.

Overordnet set kan sportsmassage inddeles i fire underkategorier, som hver benyttes til forskellige formål.  

Forskellige typer sportsmassage 

1. Sportsmassage til forebyggelse inden konkurrence

Sportsmassage bruges af mange sportsfolk, før de skal spille kamp eller på anden vis performe.
En forebyggende sportsmassage er en kort massage, som typisk gives 15-20 minutter før en konkurrence, træning eller begivenhed. 

Formålet med en forebyggende sportsmassage er at stimulere musklerne og nervesystemet, så kroppen er varm og klar til at levere.



3. Rehabiliterende sportsmassage

En rehabiliterende sportsmassage benyttes til behandling af skader. Det kan både være sportsrelaterede skader, arbejdsskader, skader efter ulykker eller sygdom.

Formålet med en rehabiliterende sportsmassage er at lindre og reducere smerter, samt at styrke kroppens egen helingsproces.

2. Sportsmassage til vedligeholdelse efter konkurrence

Mange sportsfolk benytter sportsmassage efter en konkurrence eller hård træning til at lindre muskelømhed. Sportsmassagen stimulerer blodcirkulationen og aktiverer lymfesystemet således affaldsstoffer (mælkesyreophobninger) bliver frigjort. Dette er medvirkende til at mindske muskeltræthed samt til at reducerer muskelømheden.   

Det anbefales at en vedligeholdende sportsmassage gives inden muskelømheden indtræffer – hvilket typisk er 12-24 timer efter endt aktivitet.

4. Restorative sportsmassage

En restorative sportsmassage anvendes typisk som en ’hverdagsmassage’ blandt sportsudøvere. Ved løbende at stimulere de spidsbelastede muskler forebygger man smerter og lindre muskelømhed, og derved kan man træne hårdere og forebygge skader.


 

Hvad er forskellen på sportsmassage og almindelig massage?

Forskellen på sportsmassage og almindelig massage - også kaldet wellnessmassage er, at man ved sportsmassage tager hårdere fat. Sportsmassage bruges forebyggende og som behandling mod skader og smerter, samt til at booste performance i forbindelse med sport. Mens formålet med en wellness massage typisk er rent velvære og afslapning.

Hvordan foregår en sportsmassage? 

Sportsmassage er en kombination af forskellige dybdegående massageteknikker. Massagen er dyb og arbejder med udgangspunkt i udstrækning og trickerpoints.  

I FysioEnergy udføres sportsmassage af alle klinikkens fysioterapeuter i rene og rolige omgivelser. Læs mere om vores fysioterapeuter her.
Vores sportsmassager tilpasses den enkelte med udgangspunkt i dennes ønsker, problematikker og med højde for eventuelle skader.

Vi anbefaler at du selv medbringer lagen og håndklæde til din behandling. Dog er det muligt at leje et lagen af os i klinikken til 20 kr. pr. gang.  

Se vores priser her.


Hvad bør man være opmærksom på efter en sportsmassage?

Efter en sportsmassage kan der forekomme lettere ømhed i de behandlede muskler og i nogle tilfælde hovedpine. Dette er ganske ufarligt og fortager sig igen. Det anbefales dog at drikke rigeligt med vand efter en sportsmassage, således affaldsstofferne, som frigives under massagen, kan blive skyllet ud.

 

Slip af med ømme muslker i dag! 

Få sportsmassage i Aalborg hos FysioEnergy. Book din tid allerede i dag!