spondylolistese

søger du fysioterapeut i aalborg?

Book et møde med en af vores fysioterapeuter. 

Hvad er et spondylolistese? 

”Spondyl” er den latinske betegnelse for en ryghvirvel, ”olistese” betyder at glide ud. Det vil sige at spondylolistese er betegnelsen for når en ryghvirvel er gledet ud af sin normale position, så den sidder forskudt i forhold til de andre.

Symptomer

Det er ikke sikkert man mærker symptomer på tilstanden, det er faktisk kun ca halvdelen der mærker symptomer. Symptomer på spondylolistese kan være smerter eller stivhed i ryggen. Oftest omkring lænden, og man vil muligvis kunne mærke forskydningen uden på huden som et lille bump. I slemme tilfælde kan der være føleforstyrrelser ned i læg og lår, og det kan her let forveksles med diskusprolaps.

Tilstanden kan være en medfødt svaghed, eller den kan komme efter et traume hvor stedet er blevet overbelastet ved tunge løft, forkerte løft

Behandling af spondylolistese

Prognosen er god for de fleste, og man kan ofte undgå operation, hvis man får den rette vejledning/behandling/genoptræning.

Hos FysioEnergy kan vi hjælpe dig med at blive smertefri. Vi tilbyder både behandling, og evt genoptræning/holdtræning så du kan få bugt med spondylolistesen, og vende tilbage til et liv som før – eller måske endnu stærkere

 

Bliv smertefri!

Book en tid hos os og lad os hjælpe dig med dine smerter.

Læs også: Spondylose, genoptræning