Døjer du med albuen?

Har du ondt i Albuen?

Las vores fysioterapeuter hjælpe dig af med smerterne. 

Albuesmerter 

Vi bruger vores albue hele tiden. Så har man svært ved at strække og bøje i leddet, kan være ekstremt generende og smertefuldt.

Albuen er området hvor den nederste del af overarmen, og underarmen mødes. Den fungerer som et hængselled, og er det der gør at vi kan bøje, strække og dreje vores underarme.  På begge sider af albueleddet sidder ledbånd der forstærker albueleddet. Musklerne fra overarmens forside (biceps) er dem der for armen til at bøje. Hvorimod overarmens bagside (triceps) er dem der får armen til at strække. I underarmen styrer musklerne håndled og fingre. Hen over albueleddet fletter musklerne fra henholdsvis over- og underarm sig sammen.

Der kan være mange årsaget til at man får ondt i albuen. Det kan både være overbelastning, slid/slitage og gigtsygdomme. Smerter i albuen kan også stamme fra en skade eller et traume. Det vigtigste er at man får albuen genoptrænet, så man undgår at forværre smerterne, både på kort og lang sigt.

Lad os hjælpe dig!

Hyppige albueproblematikker

Der findes flere former for skader i albuen. Langt størstedelen er overbelastningsskader. 


De 2 hyppigste albueproblematikker vi ser i klinikken er:

  • Tennisalbue
  • Golfalbue

Symptomer på en overbelastning i albuen

Hvis du oplever følgende symptomer, anbefales det at tage kontakt til en professionel. 

Jo før en skade opdages - des bedre er udsigterne.

  • Smerter
  • Hævelse
  • Misfarvning / varme 
  • Mindsket bevægelighed 


Hvad er udsigterne efter en (overbelastnings)skade i albuen? 

Udsigterne til at komme sig helt efter en skade i albuen er afhængende af skadens omfang, samt omfanget af den efterfølgende genoptræning.

Hos FysioEnergy tilbyder vi forskellige genoptræningsforløb, som er tilpasset specifik til dig, din skade og dine behov. Læs mere om genoptræning her.

Bliv smertefri!

Book en tid hos en af vores kompetente fysioterapeuter.