Ondt i dit håndled?

Behandling af smerter i håndled i aalborg

 Vores fysioterapeuter står klar til at hjælpe dig med dine håndledssmerter!

Håndleddskader og smerter i håndleddet

Har du ondt i dit håndled – så ved du hvor generende det kan være. Du kan måske ikke gribe fat som du plejer at kunne. Ikke bøje dit håndled som du plejer. Eller det gør ondt når du ligger pres på det. Alt sammen noget man gør hver eneste dag, helt uden og tænker over det – før det gør ondt.

Hånden består af 27 knogler i hver hånd. Håndledet er meget komplekst da det består af spolebenet, underarmsknoglen og 8 håndledsknogler. Ud over knoglerne består hånden af sener og muskler der styrer fingrene og håndleddets bevægelse, samt ledbånd der støtter og forbinder der små blodkar og nerver.

Smerter i hånden kan stamme fra mange ting. Det kan komme af en pludselig skade, men også længerevarende slid eller overbelastning. Vil du undgå og døje med det længere tid end højest nødvendigt, så lad FysioEnergy hjælpe dig på rette vej!

Behandling af akut skade i håndleddet 

P.O.L.I.C.E-PRINCIPPET

Ved akutte skader, hvor du oplever symptomer, bør man altid søge professionelt hjælp enten hos læge og skadestue. Ved skader, hvor brud ikke mistænkes, anbefaler vi, at du følger P.O.L.I.C.E-principperne.

Protection

Beskyt det skadede område og undgå, at der kommer yderligere eller anden skade på håndleddet. Giv den ro og aflastning, så vævet har mulighed for at hele korrekt.

Optimal loading

Jo hurtigere man får leddet i bevægelse, jo hurtigere vil eventuel hævelse fortage sig. Brug derfor hånden bevæg den i det omfang, det er muligt - indenfor smertegrænsen. Fokuser på små moderate bevægelser uden vægtbæring. 

Ice

Is kan anvendes som smertelindring og til at afhjælpe hævelser umiddelbart efter, at skaden er sket. Læg en ispose, pose med frosne ærter eller lignende på området i omkring 20 minutter – gentag hver anden time det første døgn.

Compression

Støt det skadede væv og afhjælp hævelse med kompression enten i form af støttebind eller elastisk tape. Sørg for at det sidder stramt til, men aldrig så stramt, at der lukkes for blodgennemstrømningen.

Elevation

Placér det skadede håndled over hjertehøjde. Dette afhjælper hævelser.

Håndleddsskader 

Nogle af de problematikker vi ofte støder på i forbindelse med håndled er:

  • karpaltunnel syndrom
  •  Ganglioner

Symptomer på skade i håndleddet

En skade i håndleddet forvolder ofte smerte. Når man bevæget håndleddet i en bestemt vinkel, men nogle gange kan det også gøre ondt selvom man ikke bevæger det. Der kan også være hævelse. Det er vigtigt med den rette behandling og langsom genoptræning, for at undgå at skaden bliver værre og undgå unødig smerte. 

slip af med dine smerter i håndleddet!

Lad os hjælpe dig med dine smerter. Book en tid hos en af vores fysioterapeuter.