Knæskader 

Har du ondt i knæet?

Knæsmerter kan være tegn på en knæskade. Kontakt vores fysioterapeuter i dag. 

Knæsmerter 

Knæsmerter er et hyppigt problem blandt folk i alle aldersgrupper og aktivitetsniveauer.

Der kan være mange årsager til man oplever knæsmerter. Knæsmerter kan både komme af overbelastninger, slid/slitage og gigtsygdomme. Knæsmerter kan også være forårsaget af skader - både skutte knæskader samt kroniske smerter forårsaget fra et andet område, eks hofte eller ankel, som det påvirkede knæ kompenserer for.

Knæet er opbygget af knogler, brusk, led, ledbånd, menisker, nerver slimsække – samt omkringliggende blodkar, sener og muskler. Da knæet dagligt udsættes for store belastninger, så kan hver af disse strukturer være en mulig årsag til knæsmerter. Det er derfor nødvendigt med professionel hjælp til at diagnosticere årsagen til knæsmerterne.

Smerter er subjektive, men oplever du kraftige eller varige smerter i knæet, så kontakt en fysioterapeut. Mangler du en fysioterapeut i Aalborg, så kan du booke en tid hos en af vores fysioterapeuter nedenfor.Hyppige knæskader

Der findes utallige typer af knæskader. Knæskader kan både være akutte og fremprovokeret af overbelastning. Alene i Danmark estimeres det, at der hvert år er 800.000, som rammes af en knæskade.
Nogle af de mest hyppige knæskader vi ser i klinikken er:

Symptomer på en knæskade 

Hvis du oplever følgende symptomer, anbefales det at tage kontakt til en professionel. 

Jo før en skade opdages - des bedre er udsigterne.

  • Smerter
  • Hævelse
  • Misfarvning / varme 
  • Mindsket bevægelighed 


P.O.L.I.C.E princippet 

Oplever du en eller flere af ovenstående symptomer, anbefaler vi, at du giver knæet den nødvendige ro. Opstår symptomerne pludseligt kan du med fordel anvende dig af P.O.L.I.C.E principperne. 
Hvad er udsigterne efter en knæskade? 

Udsigterne til at komme sig helt efter en knæskade er afhængende af skadens omfang samt omfanget af den efterfølgende genoptræning.

Hos FysioEnergy tilbyder vi forskellige genoptræningsforløb, som er tilpasset specifik til dig, din skade og dine behov. Læs mere om genoptræning her.

Bliv smertefri!

Lad os hjælpe dig med dine smerter. Book en tid hos en af vores fysioterapeuter.