Problemer med ryg og nakke

Behandling af ryg og nakkesmerter aalborg

Smerter i ryg og nakke er generende! Lad vores fysioterapeuter hjælpe dig. 

Ryg- og nakkesmerter 

Rygsmerter er relativt ofte og fejlagtigt associeret med alderdom. Men faktisk skyldes rygsmerter langt mere end blot alder. Rygsmerter er en meget hyppig lidelse, som op til hver fjerde dansker er generet af.

Ryg og nakkesmerter er oftest ganske ufarlige og forbigående. Men oplever man smerter, som er uforklarlige eller er grundet ulykker, som varer ved i flere dage, bør man kontakte læge eller anden professionel – for at finde årsagen til smerterne.  
Årsager til smerter i ryg og nakke

Ryg- og nakkesmerter fra dårlig arbejdsstilling

Når det kommer til nakkesmerter, så er stillesiddende arbejde en stor synder. Når man sidder i fastlåste arbejdsstillinger ved et skrivebord eller en computer i op mod 8 timer om dagen, kommer musklerne i nakken på overarbejde. Ofte bemærker man slet ikke, hvor meget musklerne i nakken bruges under stillesiddende arbejde, før de begynder at brokke sig og bliver ømme.

Når først man har ondt, bliver det svært at bevare koncentrationen i lang tid ad gangen, og så opstår balladen.

Behandling af rygsmerter 

Når det kommer til ryg- og nakkesmerter og behandling heraf, så er forebyggelse vigtig. Inaktivitet er en stor synder i mange tilfælde med smerter i ryg og nakke. Sørg derfor for at holde dig i gang og benytte dig af fornuftig løfteteknik (tag fra med benene og ikke ryg).

Hos FysioEnergy tilbyder vi manuel behandling i form af massage og individualiserede genoptræningsforløb. Mange har desuden god effekt af træning af især lænd og mave da det styrker kroppens core og derved stabiliteten.  

Vil du i gang med træning, for at styrke din krop og forebygge smerter i fremtiden, så tilbyder vi hos FysioEnergy forskellige hold med træning.
Læs mere om vores hold her:

· Ryg/nakke
·
 Best Buddy 

Undgå arbejdsrelaterede smerter i nakke og ryg 

Varier dine arbejdsstillinger

Måske har du hørt det før, måske ikke – men vi bruger ofte sætningen ”den bedste stilling er den næste stilling”. Sørg for at bevæge dig løbende i løbet af din arbejdsdag blandt andet ved at skifte mellem forskellige arbejdsstillinger. Et hæve-sænkebord kan hjælpe dig til netop dette.

Hold Små pauser og afbræk

Sørg for at holde en lille pause, eller tag et lille afbræk mindst én gang i timen. Rejs dig for at hente en kop kaffe eller for at fylde vandflasken, gå på toilettet eller for rejs dig for at strække kroppen. Ryk lidt om på kontoret, så kaffemaskinen, printeren eller papirkurven kommer længere væk fra dig, så du skal rejse dig for at nå dem. 

Lav øvelser

Gør det til en del af din rutine at du bruger 5 minutter hverdag på at lave øvelser. Det kan være før du går til pause, eller de sidste 5 minutter af pausen. Øvelser med elastikker er en oplagt mulighed da de ikke fylder eller er i vejen på kontoret.


Bliv smertefri!

Lad os hjælpe dig med dine smerter. Book en tid hos en af vores fysioterapeuter.